(VIDEO) Vremenska prognoza: stižu snijeg i zima, nema više uštede na grijanju!

(VIDEO) Vremenska prognoza: stižu snijeg i zima, nema više uštede na grijanju!

- in Vijesti
Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Snijeg će padati i Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Istre, a bura bi ga mogla donijeti i na obalu

Što se tiče plina, oni građani koji se na njega griju dosad su štedjeli. Stigli su čak upola manji računi, ali tako neće ostati jer zima stiže

U petak počinjemo kišom, no već navečer ona će prijeći u susnježicu, a zatim i u snijeg. Prvo u sjeverozapadnom dijelu zemlje, u noći na subotu i na istoku. Napadat će otprilike 15 centimetara, u Slavoniji može pasti i do 20, na većim nadmorskim visinama otprilike dvostruko više.

Za neko ozbiljnije sanjkanje i grudanje ipak će biti bolje popeti se na Sljeme ili recimo na Papuk. Već u subotu sredinom dana moći će se početi čistiti. Ne toliko zbog količine nego zbog činjenice da će biti mokar i težak, računajte na otežano odvijanje prometa, osobito u gradovima. U gorskoj Hrvatskoj – jasno – znatno više, uz zimsku opremu bit će potrebno i strpljenje. Snijeg će padati i u unutrašnjosti Istre i mjestimice u Zagori, a bura bi ga mogla nositi i na obalu.

Kad snijeg stane, ostaje nam zimska hladnoća. Temperature će se zadržavati oko nule, s djelomičnim razvedravanjem početkom tjedna imat ćemo i umjereni mraz. Jasno je da se na ovakvim temperaturama snijeg smrzava pa treba paziti na poledicu.

Hladno će biti i na Jadranu, gdje će se temperatura spustiti sasvim blizu nuli, a osjećaj hladnoće pojačavat će bura. Zasad je izvjesno ovakvo stanje početkom tjedna, a hoće li se nastaviti i u njegovu nastavku, znat ćemo već sutra ili prekosutra.

Dunja Mazzocco Drvar

Komentari