VIKEND PROGNOZA: Hoće li vikend biti idealan za karnevalsku povorku?

VIKEND PROGNOZA: Hoće li vikend biti idealan za karnevalsku povorku?

- in Vijesti

U detaljnijoj prognozi za cijelu zemlju, naša Dunja Mazzocco Drvar zna kakve je maske najbolje nositi ovog vikenda

Nikako ne bih preporučila da se maškare posluže svojim prošlogodišnjim kostimom, bit će dosta hladnije. Nije ni čudo s obzirom na to da je Fašnik prošle godine bio dva tjedna kasnije. Za ilustraciju samo, u Samoboru je za vrijeme prošlogodišnje povorke temperatura dosegnula čak 17 stupnjeva, u Rijeci je bilo oko 12.

Ove godine stigla nam je ipak kakva-takva hladnoća pa su primjeriniji, recimo Else i Olafi. Najbolje će zapravo biti zvončarima pod njihovim krznenim kostimima. Pogledat ćemo i detaljniju prognozu za cijelu zemlju.

Najveće karnevalske povorke kretat će se pod sunčanim nebom, na riječkome području bit će čak pretežno vedro. Bit će to ipak zubato sunce, u kopnenom području temperatura će se polako od jutarnjih -4 podizati prema plus 4.

Na moru ujutro oko 3, a bit nešto bure pa će se činiti kao da je ispod nule. Ako putujete u Rijeku iz drugih dijelova zemlje, računajte na to da će rano ujutro dijelovi magistrale i autoceste još biti zatvoreni za neke kategorije vozila, a kroz Gorski kotar i Liku može biti ugaženog smrznutog snijega.

Hladno i djelomice sunčano očekuje se i na srednjem Jadranu, malo oblačnije u gorju, a oblaci će posve prkrivati nebo u Slavoniji i na jugu zemlje. Pritom na dubrovačkom području postoji i mala mogućnost za koju kap kiše, svega dvadesetak posto.

Sve u svemu, nedjelja će biti suha i hladna iako uopće ne sumnjam da će ples i općeniti “moving” zagrijati atmosferu!

Dunja Mazzocco Drvar

Komentari