VIKEND PROGNOZA: Uživajte u suncu i proljetnoj toplini!

VIKEND PROGNOZA: Uživajte u suncu i proljetnoj toplini!

- in Izdvojeno, Vijesti
Foto: Ilustracija (Stanislav Juretić)

U svakom slučaju, vikend pred nama bit će vrlo ugodan, sunčan i topao, povremeno uz više oblaka, osobito u nedjelju kad, većinom poslijepodne, može biti i malo slabe kiše

Nakon jučerašnje kiše Rijeci i na sjevernom Jadranu, današnje je jutro, na sreću mnogih, ponovno osvanulo suho i povremeno sunčano. Nešto više oblaka zadržavalo se samo nad sjevernim Jadranom i Gorskim kotarom no kiša je bila rijetka. No, pitanje svih pitanja nije kakvo je vrijeme bilo, čak ni što će biti do kraja dana, već što donosi vikend? A vijesti su dobre!

VIKEND NA JADRANU

Na moru će u subotu biti pretežno sunčano i vrlo ugodno toplo, samo sa slabim do umjerenim sjeverozapadnim vjetrom i burom. S time da će navečer bura na sjeveru malo ojačati. Jutarnja temperatura bit će oko 12 °C, poslijepodnevna oko 23 °C.

U nedjelju će biti nešto malo oblačnije, ali i dalje bar djelomice sunčano, osobito prijepodne. Od sredine dana raste mogućnost za malo kiše. Zapuhat će slabo jugo i levant. Temperatura malo viša nego u subotu, do 25 °C.

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

Na kopnu će subota biti pretežno sunčana i ugodno topla, samo povremeno uz visoke, tanke oblake, no to su oni koji ne daju kišu, pa nemate brige ako planirate izlet ili roštilj negdje u prirodi.

Jutro će biti pomalo svježe s temperaturom između 5 i 10 °C, no zato će poslijepodne biti toplije nego danas, do 23 °C. U nedjelju još malo toplije nego u subotu, temperatura do 24 °C, ali i uz nešto više oblaka. Većinu dana ipak ostaje suho, tek kasno poslijepodne i navečer raste mogućnost za malo prolazne kiše. Oba dana vikenda puhat će slab do umjeren vjetar istočnih smjerova.

U svakom slučaju, vikend pred nama bit će vrlo ugodan, sunčan i topao, povremeno uz više oblaka, osobito u nedjelju kad, većinom poslijepodne, može biti i malo slabe kiše. Ni vjetar neće kvariti dojam ugodnog vremena jer će veći dio vikenda puhati samo slabo do umjereno.

Iskoristite subotu i nedjelju jer će idući tjedan biti malo promjenjiviji i nestabilniji. Izmjenjivat će se sunce i kiša, ali u cijeloj zemlji ostaje toplo s temperaturom iznad
20 °C.

Nikola Vikić Topić

Komentari