VOZAČI, OPREZ! Riječka policija najavila pojačani nadzor prometa u noći sa subote na nedjelju

VOZAČI, OPREZ! Riječka policija najavila pojačani nadzor prometa u noći sa subote na nedjelju

- in Crna kronika
Foto. Ilustracija

U noći sa subote na nedjelju, 14/15. listopada policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima susjednih policijskih uprava, pojačano će nadzirati vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga u organizmu.

Radi povećanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, policija će tijekom ovih aktivnosti sankcionirati i isključivati iz prometa vozače zatečene u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Prema podacima za devet mjeseci ove godine na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježen je porast ukupnog broja prometnih nesreća od 7,9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je broj prometnih nesreća sa stradalim osobama manji za 3,5%. U ovim prometnim nesrećama smanjen je broj teže i lakše ozlijeđenih osoba. Nažalost, u devet mjeseci ove godine smrtno je stradalo 18 (12) osoba.

U prometnim nesrećama u devet mjeseci ove godine 7 % sudionika je bilo pod utjecajem alkohola.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske podsjećaju kako vozači koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga u organizmu krše prometne propise, ugrožavaju svoju sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Stoga vozače i sve ostale sudionike u prometu pozivaju da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa te svojim odgovornim ponašanje pridonesu ukupnoj sigurnosti prometa na cestama.

Komentari