VOZAČI, OPREZ: Zbog olujne bure riječkom zaobilaznicom samo osobna vozila!

VOZAČI, OPREZ: Zbog olujne bure riječkom zaobilaznicom samo osobna vozila!

- in Vijesti
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jaka bura danas je uzročnik brojnih ograničenja u prometu, posebno na području naše županije

Prema najavama meteorologa, sinoć je počela puhati jaka bura koja danas tijekom jutra ima ponegdje i olujnu jačinu pa su zbog toga na snazi mnogobrojna ograničenja u prometu.

Tako su zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene ove prometnice:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-Delnice; državna cesta DC1 Ondić-Gračac-Knin (snježna vijavica); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; državna cesta DC8 Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (snježni nanosi); Paški most; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja (snježni nanosi).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Čavle-Kikovica;
autocesta A7 na dionici Draga-Šmrika;
Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog;
riječka obilaznica na dionici čvor Škurinje-čvor Orehovica;
državna cesta DC25 Gospić-Karlobag;
LC58107 Kraljevica-Križišće.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu te na državnoj cesti DC500 na dionici Kršnan-Boljun promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i u Dalmaciji, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) veća je opasnost od odrona.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Komentari