Za titulu kraljice Riječkog karnevala 2019. borit će se ovih devet kandidatkinja!

Za titulu kraljice Riječkog karnevala 2019. borit će se ovih devet kandidatkinja!

- in RIJEKA I REGIJA

U petak 18. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i četvrtu Kraljicu karnevala, a maškare će preuzeti ključ Grada

Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala, Izbor kraljice i primopredaja ključa Grada, najavljena je danas na konferenciji za medije u Salonu Grada – 18. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i četvrtu predstavnicu, a maškare će preuzeti ključ Grada.

Tehnički realizator Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu devet kandidatkinja za „zlatni plašt“ najavio je što nas sve očekuje ovaj petak u Dvorani mladosti. Već uigrani voditeljski dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin vodit će nas kroz bogati zabavni program tijekom cijele večeri. Za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy.

Ovogodišnje kandidatkinje, u pratnji svojih karnevalskih grupa, odmjerit će snage i uzeti titulu one najšarmantnije i pritom se pobrinuti da sve posjetitelje jako dobro zabave. Kako bi dobila „Zlatni plašt“ buduća Kraljica mora brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se mora iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Patricia Vlastelin, Zijat, sost, tancat i pit – Matulji, Mia Hodak, Udruga „Halubajke“ – Viškovo, Dajana Jurčić, Mesopustari Kraljevice, Lucija Kovačević, Kunpanija z Halubja – Viškovo, Franka Medarić, K.U. Vežgani – Cres, Peér Bilobrk, K.G „Špažićari“ Kostrena, Nevia Stanić, Karnevalska udruga „Vavek parićani“ – Matulji, Manuela Smoljan, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka i Nikol Marelja-Bošnjak, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik.

Izbor Kraljice karnevala 2017. godine

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i potpuno novu vlast. Glavnu ulogu u primopredaji ključa Grada imat će, zamjenik gradonačelnika, Marko Filipović koji će s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju i maškarama sve do 3. ožujka. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy-a.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 25,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Sutra  i službeno počinje Riječki karneval

Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, kratko je najavila i ostale programe u karnevalskom tjednu pred nama. Sutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval i službeno započinje dizanjem pusta i karnevalske zastave ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala.

Maškarani tanci u Domu Pašac počinju ovaj petak 18. siječnja u 21 sat, a Pusni tanci va Domu Zamet u subotu 19. siječnja u 19 sati. Na brodu Marina se u subotu 19. siječnja od 20 sati održava već tradicionalna Noć krinolina KU Veseli oldtimeri, koja je i ove godine humanitarna, pa će sav prihod od ulaznica koje se prodaju ići Sigurnoj kući Udruge U.Z.O.R. Voditeljica razvoja proizvoda Boban – Štiglić najavila je i Paški karneval po prvi puta u Rijeci 26. siječnja s početkom u 17 sati na riječkom Korzu. Također podsjetila je i na već tradicionalno bogat program Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca tijekom cijelog Karnevala.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju. Kako bi i ove godine Mešar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo, a ključeve automobila predao je Ivan Blažević iz Adria P.A.

Sva događanja i detaljne informacije o ostalim programima u sklopu Riječkog karnevala 2019. mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala

Izbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kada maškare biraju najšarmantniju predstavnicu ženskog spola koja će u vrijeme karnevalskih svečanosti sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Izbor Kraljice svake godine predstavlja izazov brojnim karnevalskim skupinama Primorsko-goranske županije koje kandidiraju svoje predstavnice starije od 18 godina za „Zlatni plašt“ i laskavu titulu Kraljice Riječkog karnevala. Osim poznavanja karnevalske tradicije, kandidatkinje se moraju iskazati šarmom i duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem, a ljepota u ovom slučaju nije prednost…

Ideja za Kraljicu Riječkog karnevala potječe od Turističke zajednice grada Rijeke; uz Meštra Karnevala javila se i želja za ustoličenjem ženske predstavnice maškarane vladajuće garniture te je Riječki karneval prvu Kraljicu dobio 1996. godine. Do sada je Riječki karneval imao 23 Kraljice i to redom: Ivu Radić, Maju Skvažu, Maju Cecić Vidoš, Sašu Šofranac, Tamaru Tonković, Sanju Rončević, Kristinu Ožanić, Željku Radić, Anitu Knez, Ivonu Marčelja, Martinu Radetić, Marijanu Širolu, Ivanu Orlić, Teu Kik, Bojanu Batinicu, Ines Martinić, Ninu Simčić, Vedranu Dujmić, Vedranu Šegulja, Stellu Paris, Sandru Ložnik Videčak, Elaie Filipović i još uvijek aktualnu Ivu Ciceran.

Uz izbor Kraljice, Turistička zajednica grada Rijeke tradicionalno nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalskih grupa u pratnji svake kandidatkinje, a u sklopu svakog Izbora Kraljice Riječkog karnevala održava se i svečanost primopredaje ključa Grada, kada vlast na kratko vrijeme prelazi u ruke maškara.

18.1. – IZBOR KRALJICE RIJEČKOG KARNEVALA I PRIMOPREDAJA KLJUČA GRADA – Dvorana mladosti

16.2. – DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

3.3. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

Cjelokupni program Riječkog karnevala 2019. objavljen je na web stranici www.rijecki-karneval.hr

VIDEO DANA:

Komentari

Facebook Comments