ZAŠTO STE ME PROBUDILI?! Spavao u nepropisno parkiranom automobilu a onda iznerviran izvrijeđao policajce

ZAŠTO STE ME PROBUDILI?! Spavao u nepropisno parkiranom automobilu a onda iznerviran izvrijeđao policajce

- in Crna kronika

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno

Što se tiče počinjenih prekršaja u prometu, iz Policijske uprave primorsko-goranske izdvajaju 38-godišnjeg vozača osobnog vozila Opel Insignia koji je u subotu, 20. svibnja, oko 17.30 sati zatečen u Selcu kod Crikvenice, pod utjecajem alkohola od 3,29 g/kg, a utvrđeno je da nije regulirao ni boravište na tom području.

Istog dana oko 23 sata u Tršću kod Čabra je zaustavljen i 21-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel Corsa s koncentracijom alkohola od 1,70 g/kg.

Oko 1 sat u nedjelju, 21. svibnja na Orehovici u Rijeci je zatečen 31-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault Clio koji je u vozilu spavao, a vozilo je parkirao na način da je ometao promet. Budući da je odbio alkotestiranje i vrijeđao policijske službenike pri postupanju, priveden je u službene policijske prostorije.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju priveden je i 33-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot 206 kojega je policija zatekla prekjučer oko 3 sata u Crikvenici. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1.82 g/kg, a kod sebe je imao i 0,92 grama droge marihuana.

Preksinoć oko 21 sat u Crikvenici je priveden i 39-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat Punto koji je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,77 g/kg. Uz to kod sebe nije imao prometnu dozvolu, te u vožnji nije koristio sigurnosni pojas.

Na području Dramlja prekjučer je oko 3,20 sati zatečen i 24-godišnji vozač teretnog vozila marke Peugeot Partner koji je upravljao vozilom iako nema položeni vozački ispit, a vozilo nije registrirano i nema obvezno osiguranje. Osim toga, nije imao važeću osobnu iskaznicu.

Svi počinitelji navedenih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema Zakonu o osobnoj iskaznici, Zakonu o prebivalištu, kao i Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. U cilju veće sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Komentari